Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Mini pice (za 2 pici)

Sestavine
1 razpolovljen nesladkan muffin
(glej recept)

Nesladkan muffin (za 10–12 muffinov)

2 skodelici bele moke
2 žlički pecilnega praška
2 jajci
1 skodelica mleka
¼ skodelice rastlinskega olja

Skupaj presejemo moko in pecilni prašek. V drugi posodi zmešamo jajca, mleko in olje ter nato dodamo moko s pecilnim praškom. Vse skupaj mešamo, da nastane gladka zmes.

Maso vlijemo v namaščen pekač za muffine in pecimo na 180 °C približno 15–20 minut.


1 žlica dobre paradižnikove mezge ali passate
1 žlička rdečega pesta
1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
½ olupljene in sesekljane majhne rdeče čebule
2 na rezine narezani mladi gobici (šampinjon, šitake)
½ na tanke rezine narezane majhne bučke (približno 50 g)
na koščke narezana rezina salame ali šunke (po želji, najboljše puranja
ali piščančja)
50 g naribanega polnomastnega sira ali mocarele
sol in sveže zmlet črni poper


Priprava
Muffin pražimo, dokler ne pozlati, nato ga pustimo, da se ohladi. Žar segrejemo na najvišjo temperaturo. Zmešamo passato ali paradižnikovo mezgo in pesto ter z zmesjo prekrijemo obe polovici muffina. V ponvi segrejemo oljčno olje in v njem 2 minuti kuhamo čebulo, nato dodamo gobi in bučko ter kuhamo, dokler se zmes ne zmehča in pozlati. Začinimo po želji.

Zelenjavno zmes enakomerno razdelimo med obe muffinovi polovici. Potresimo s salamo oziroma šunko (če jo uporabljamo) in s sirom. Damo pod že segret žar v pečici in pečemo približno 4 minute oziroma dokler jed ne pozlati in zabrbota.