Sladoled iz zamrznjenega jagodnega jogurta (za 6 odraslih porcij)
Sestavine
100 g sladkorja v prahu
300 ml vode
350 g svežih jagod
300 ml jagodnega jogurta
150 ml stepene sladke smetane
1 umešan jajčni beljak
Priprava
Vodo zavremo skupaj s sladkorjem, nato pa naj vre še 5 minut, da dobimo sirup. Odstavimo za nekaj minut. Jagode ukašimo in pasiramo skozi sito, nato jih zmešamo s sirupom. Vmešamo jogurt in stepeno smetano. V stroju za pripravo sladoleda mešamo 10 minut, nato vmešamo beljak in mešamo še 10 minut oz. dokler se ne zgosti.
Sladoled lahko pripravimo tudi brez stroja za pripravo sladoleda, vendar bomo za to potrebovali bistveno več časa. Mešanico zlijemo v plastično vrečko in zamrznemo. Ko mešanica zamrzne napol, jo vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo. Damo nazaj v zamrzovalnik. Po 1 uri ponovno premešamo, dodamo jajčnim beljakom in spet zamrznemo. Med zamrzovanjem nato premešamo še dvakrat.