Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Načrtovanje zabav

Pri planiranju zabav za otroke moramo biti pozorni na število in starost povabljenih otrok. Glede na to prilagodimo celoten program (npr. če pride veliko otrok, jih razdelimo v skupine, če ne, se igrajo posamezno). Ko imamo seznam otrok narejen in tako vemo, kakšna bo povprečna starost, lahko pričnemo z oblikovanjem programa za zabavo.

Otroci imajo radi, da so zabave delno vódene. Zato moramo vključiti tudi tisti del, ko jih pustimo same. Pri vodenem delu zabave moramo misliti predvsem na to, kako bomo otroke motivirali in jih s tem zabavali. Kako jih pridržati pri igrah? Seveda so glavnega pomena že same igre, ki ne smejo biti pretežke, pa tudi prelahke ne. Veliko k motivaciji otrok pripomorejo tudi nagrade. Zato je dobro, da za zmagovalno ekipo pripravimo neko simbolično nagrado (diplomo, majčko, čokolado …).

Kadar imamo opravka z nekoliko starejšimi otroci, lahko naletimo tudi na take, ki niso pripravljeni igrati iger. V tem primeru te otroke določimo za »bolj pomembne« naloge – sodnike, fotoreporterje in druge pomagače pri izvajanju iger. Med posameznimi igrami moramo narediti tudi kratke pavze.

Otroške zabave so velika odgovornost, ker moramo biti še posebej pozorni na to, da se kakšnemu otroku ne pripeti kaj hudega. Zato je pomembno, da imamo zbrane vse telefonske številke staršev, prav tako pa se je dobro pozanimati o morebitnih alergijah pri otrocih.

Na vabila pripišimo tudi posebne »zahteve« (copate, udobna oblačila), s čimer si zagotovimo, da bo zabava res potekala brez težav.