Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Snedvički

snedvickiSnedvičke – otrokom je ta premetanka ponavadi všeč – je mogoče pripravljati v vseh mogočih oblikah in velikostih. S kolescem za piškote lahko iz kruha izrezujemo živalske oblike. Tudi snedvički, zviti kot rolade, so zelo mikavni.

Popečeni snedviči so obrok zase, zato je pametno kupiti toaster, ki popeče kruh.

Eksperimentirajmo z različnimi vrstami kruha: uporabimo popečen ragif (arabski opresnik, ki se dobi tudi v naših trgovinah, nadevamo s solato); kruh z rozinami; majhne žemljice (odlične z žvečenje, ko naš malček dobiva zobe); francoske bagete; ali pa naredimo preprost snedvič iz ene rezine belega in ene rezine črnega kruha.

Zelo pomemben je videz. Otrok bo namreč veliko raje jedel tisto, kar je že a pogled privlačno. Snedviče potresimo z vodno krešo, okrasimo s tanko narezano zelenjavo ali jih oblikujmo v majhne ladjice ali vlakce. Opazili bomo, da bo veliko malčkov seglo po naših snedvičih.