Snedvički kot rolade
Z dveh kosov kruha odstranimo skorjo. Položimo ju na ploščo, da se njuna robova rahlo prekrivata, nato pa ju povaljamo z valjarjem, da se oba kosa stisneta skupaj in se kruh splošči (drugače ne bo dovolj upogljiv). Lahko pa skorjo odrežemo vzdolž pravokotne štruce in narežemo na dolge tanke rezine – tako lahko pripravimo 'rolade', ne da bi bilo treba rezine stiskati skupaj. Enakomerno premažemo z maslom ali margarino in nadevom po želji, nato pa kruh zvijemo v obliko rolade. Narežemo ga na majhne koščke, da dobimo manjše roladice. Pametno jih je pripraviti vnaprej, jih zaviti v folijo in dati v hladilnik – bolje se jih bo dalo zrezati, če bodo prej ohlajene.
Lahko pa pripravimo pisane roladne sendviče: zvijemo skupaj rezini črnega in belega kruha (prej ju namažemo z različnima nadevoma).
Nadevi
Čokoladni preliv in banana
Kikirikijevo maslo in malinova marmelada
Smetanov sir s šunko
Smetanov sir s kumaro
Smetanov sir z zdrobljenimi koruznimi kosmiči
Smetanov sir z avokadom in limoninim sokom
Nariban sir in korenček z majonezo
Skuta z rozinami
Jajčna majoneza z malo curryjevega prahu in rozin
Tuna ali losos s sladko koruzo, mlado čebulo in majonezo
Konzerviran losos, trdo kuhano jajce in majoneza
Piščanec, narezan na koščke, z majonezo, jogurtom, z malo curryja in rozinami