30. 3. 2011: SLADKI KROMPIR
Za zajtrk ji dam kupljeno bio kašico iz manga in jabolka. Polovico poje dokaj hitro, potem ima dovolj. Ker pa to vseeno ni zadosti velika porcija, ji dam za povrh še 60 ml mleka, da je sita.
Včeraj sem v trgovini našla sladki krompir. V Paparici je veliko receptov s sladkim krompirjem, tako da sem bila svoje najdbe res vesela. Za kosilo sem ji tako pripravila povsem preprosto kašico, ki poleg sladkega krompirja vsebuje še malo cimeta in mleka.
Ko sem skuhala krompir, sem ga tudi sama prvič poskusila. Res je sladek. Sploh nisem mogla verjeti, kot da bi ga sladkali. Okus ima nekako podoben krompirju z zelo sladkim korenčkom. Tudi barve je oranžne.
Gaji je bil kar všeč, saj je pojedla skoraj vse. Sicer je bil krompir precej velik (150 g), tako da sem polovico kuhanega ukašila in zamrznila za drugič. Nisem si pa upala zamrzniti kar cele pripravljene kašice, ker uporabljam adaptirano mleko. Ne vem, ali se to mleko lahko zamrzuje. Materino mleko se lahko zamrzuje, a vprašanje, kako je s tem. Zato raje nisem tvegala.