Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

mlečni riž z breskvamiMlečni riž z breskvami
(za 8-10 porcij)

Sestavine
600 ml mleka
60 g riža
Po 15 g vanilije in rjavega sladkorja ali 25 g sladkorja v prahu
1 cimetova palčka
2 zreli breskvi, olupljeni
1 zvrhana žlica rozin
120 ml breskovega ali jabolčnega soka


Priprava
Mleko zavremo, vsujemo riž, sladkor in cimet ter nekako 100 minut kuhamo in občasno premešamo, dokler se riž ne zmehča. Ali pa nekako 2 uri pečemo v namaslenem pekaču pri 150 °C, s tem da pomešamo po 30 minutah.

Medtem ukašimo breskve in »pocmarimo« rozine v breskovem ali jabolčnem soku. Ko bo mlečni riž kuhan, vmešamo breskov pirejček, rozine in sadni sok.

 

 

 

velika paparica za male papavcke

 

 



Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja