Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Piščanec s porom, korenjem in grahom (za 2 porciji)

Sestavine
½ žlice oljčnega olja
20 g nasekljanega pora
1 veliko piščančje stegno s kostjo, brez kože in maščobe
200 g nasekljanega korenja
250 ml piščančje osnove
50 g zamrznjenega graha


Priprava
Por na vročem olju pražimo 2 minuti. Dodamo piščančje stegno in pražimo še 2 minuti. Nato dodamo še korenje in prelijemo s piščančjo osnovo. Počakamo, da zavre, in pokrijemo s pokrovko ter kuhamo še približno 20 minut. Primešamo še grah in kuhamo 4–5 minut. Vzamemo piščančje stegno iz posode in odstranimo meso od kosti.

Odcejeno zelenjavo in piščančje meso ukašimo. Dodamo toliko preostale tekočine, da bo kašica gladka.

 

 

Vir: Karmel, A. (2010). 100 najboljših kašic. Debora, Ljubljana. (Predviden izid jeseni 2011.)