Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

pečen bučni pirePečen bučni pire
(za 6 otroških porcij)

Sestavine
1 manjša maslena buča
(0,5–0,8 kg)

1 žlica masla
¼ skodelice mleka
½ žličke nastrganega ingverja
(po želji)

ščepec soli
malo mletega črnega popra
(po želji)
oljčno olje


Priprava
Pečico segrejte na 200 °C. Papir za peko poškropite z oljčnim oljem. Bučo prerežite na pol in polovici z odrezanim delom navzdol položite na papir. Pecite 45–50 minut, toliko da lahko z nožem enostavno prebodete bučo. Vzemite iz pečice in nekoliko ohladite. Z žlico odstranite semena in vlakna, meso pa dajte v ogreto posodo, da se ne ohladi.

Na zmerni temperaturi v majhni kozici stopite maslo in mleko. Bučo pretlačite v gladko zmes s tlačilko za pire ali s paličnim mešalcem. Maso vmešajte v mleko in maslo, dodajte sol, ingver (po želji) ter poper (po želji; začimbe so primerne za otroke, starejše od 1 leta).  

Vse skupaj v večji ponvi počasi segrevajte in medtem mešajte. Postrezite v segreti posodi.

Avtorica recepta: B. B.