Glava

OGLASI

 

 

 

 

 

 

PAPARIČKE

Koristnost samozadovoljevanja

Gotovo ste že slišali za to zanimivo izjavo o tem, kaj je samozadovoljevanje: ''To je seks z nekom, ki ga ljubim??" (Woody Allen)
Več kot 90 odstotkov moških in žensk (moških nekaj odstotkov več) se samozadovoljuje. Znanstveniki menijo, da delajo prav, saj naj bi bile http://www.paparica.si/novice_spolnost_koristi_samozadovoljevanja.html številne:

  1. Težko zaspimo? Samozadovoljevanje nam pri tem pomaga, saj znižuje krvni tlak in proizvaja endorfine, ki zmanjšujejo stres. Po samozadovoljMENevanju smo bolj sproščeni.

  2. Samozadovoljevanje blaži krče pri menstruaciji, saj poveča pretok krvi v območju genitalij, in olajšuje menstrualne bolečine.

  3. Pri moškem samozadovoljevanje pomaga preprečevati raka prostate. Strupene snovi, ki nastajajo v urogenitalnem traktu, povzročajo obolenja, samozadovoljevanje pa te snovi pomaga odplavljati iz organizma. Pri moškem, ki ejakulira petkrat tedensko, se možnost nastanka raka prostate zmanjša za tretjino.

  4. Pogoste okužbe in vnetja sečil lahko zmanjšamo s samozadovoljevanjem – poleg brusničnega soka je zelo učinkovito. Pri ženski pomaga samozadovoljevanje odplavljati bakterije iz materničnega vratu in tako omilja težave.

  5. Samozadovoljevanje zmanjšuje težave zaradi sindroma nemirnih nog (SNN), za katerim boleha že 10 odstotkov ljudi. Ta nevrološka motnja, za katero je značilno, da noge ne morejo mirovati, pogosto povzroča bolečine v nogah, krče, mravljince in srbenje. Samozadovoljevanje lajša te težave.

  6. Tudi naša imunska sposobnost se krepi s samozadovoljevanjem, ki sproščasamo hormon kortizol. Ta v manjši meri pomaga krepiti in vzdrževati naš imunski sistem.

  7. Samozadovoljevanje izboljša spolne odnose med moškim in žensko. Prepogosta uporaba vibratorja pri samozadovoljevanju pa lahko škodljivo vpliva na doseganje orgazma s partnerjem.

Viri: Lindberg M. (2010). Orgazmična dieta. Ljubljana : Debora.
  Mayo Clinic, 2014
  International Cancer Institute, 2014