Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Piščančja osnova in moja prva piščančja kašica (za 2,25 l)

Industrijske kokošje kocke niso primerne za dojenčke, stare manj od 1 leta, saj kocke vsebujejo veliko soli, zato sama delam domačo piščančjo osnovo in jo upo­rabljam kot osnovo za piščančje in zelenjavne kašice. V hladilniku jo lahko hranite 3 dni. Pri dojenčkih, starejših od 1 leta, lahko za močnejši okus dodate 3 indu­strijske kokošje kocke. Namesto piščanca, primernega za kuho, lahko uporabite drobovje piščanca za cvrtje.

Sestavine
1 velik piščanec, primeren za kuho, skupaj z drobovjem

2,25 l vode
2 rebrinca/pastinaka
3 velika korenja
2 pora
2 veliki čebuli
1 steblo zelene
2 vejici svežega peteršilja
1 šopek začimb


Priprava
Piščanca zrežite na osem kosov in obrežite odvečno maščobo. Zelenjavo ustrezno olupite, operite, odstranite semenje in narežite. Kose piščanca denite v veliko ponev skupaj z drobovino. Prelijte z vodo in zavrite. Z vrha odstranjujte peno. Dodajte še preostale sestavine in okoli 3 ure poširajte. Po nekako poldrugi uri je piščančje prsi najbolje vzeti ven, če jih nameravate jesti, sicer bodo prepuste.
Juho čez noč pustite v hladilniku in zjutraj odstranite vso maščobo, ki se je nabrala na gladini. Precedite, da izločite vse meso in zelenjavo.
V mlinčku lahko ukašite del piščančjih prsi skupaj z izborom zelenjave in z nekaj osnove – tako boste dobili piščančje-zelenjavno kašico za dojenčka. Je pa takšna kašica tudi odlična bistra juha (z dodanimi kockami osnove in začimbami) za starejše dojenčke in malčke!

 

velika paparica za male papavčke

 

 



Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 3. izdaja