Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Prehranska vlaknina

Kako vsak dan zaužiti 15 g vlaknine iz polnovrednih žitnih zrn

žitarice – praženi polnovredni pšenični kosmiči s hrustljavimi celimi lanenimi semeni (1 skodelica) 10 g
½ skodelice ovsa 9 g
pšenica z otrobi (1 ¼ skodelice) 8 g
2 žlici lanenih semen 7 g
1 rezina kruha iz polnovrednih žit 5 g
¼ skodelice ovsenih kosmičev (surovih, ne praženih)     4 g
2 žlici pšeničnih kalčkov (surovih, ne praženih) 2 g
½ skodelice kuhanega rjavega riža  2 g
½ skodelice kuhane koruze 2 g


Vrsta zrnja in vsebnost prehranske vlaknine (¼ skodelice)

tritikala 8,7 g
ječmen 8,0 g
amarant 7,4 g
pšenični otrobi (surovi in nepraženi) 6,5 g
6,2 g
ajda    4,3 g
pšenični kalčki (surovi in nepraženi) 3,8 g
kvinoja 2,5 g
divji riž 1,5 g