Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

ribe, lososRibe

Mnogo otrok zraste v sovražnike rib, ker menijo, da so pustega okusa in dolgočasne, zato je ribe dobro mešati z močnejšimi okusi. Tak je na primer losos s korenjem, paradižnikom in naribanim sirom ali pa slastna kombinacija filejev polenovke z naribanim sirom, pomarančnim sokom in zdrobljenimi koruznimi kosmiči. Če se naš otrok ribje jedi za večerjo razveseli, potem smo lahko upravičeno ponosni nase in nanj.

Pazimo, da se nam riba ne razkuha – postala bo žilava in brez okusa. Riba je kuhana takrat, ko jo je mogoče luščiti z vilicami, obenem pa je še čvrsta. Preden postrežemo, nadvse pazljivo odstranimo koščice.

Težko je najti kozarčke s kašico, ki bi vsebovala ribe, vendar so mastne ribe (losos, sardela, postrv, sveža tuna in tudi sardine) še posebej pomembne za razvoj možganov, živčnega sistema in vida. Idealno jih je vključiti v prehrano dvakrat tedensko. Maščobe so pomemben sestavni del možganov – in prav zato predstavljajo 50 odstotkov kalorij v materinem mleku.

Glej recept Slastna riba s sirovo omako.