Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Slastna riba s sirovo omako in zelenjavo (za 6 porcij)

Sestavine
15 g masla
60 g opranega in na drobne rezine narezanega pora
1 srednje velik sesekljan in olupljen korenček
60 g na drobne cvetke narezanega brokolija
40 g zamrznjenega graha
150 g fileja polenovke (lososa, morskega lista) brez kože
150 ml mleka
3 poprova zrna
1 lovorov list

Sirova omaka
15 g masla
1 žlica navadne moke
50 g naribanega sira


Priprava
V ponvi raztopimo maslo, dodamo por in pražimo 3 minute. Dodamo korenček, prelijemo z vrelo vodo in kuhamo 12 minut. Dodamo še brokoli in kuhamo nadaljnjih 5 minut. Vmešamo grah in 3−4 minute ali dokler se zelenjava ne zmehča kuhamo na zmerni temperaturi.

Medtem položimo v drugo ponev ribo skupaj z mlekom, poprovimi zrni in lovorovim listom. Štiri minute oziroma dokler riba ni skuhana, kuhamo na zmerni temperaturi. Odcedimo, vendar obdržimo tekočino od kuhanja. Zavržemo poprova zrna in lovorov list.

Za omako v ponvi raztopimo maslo, vmešamo moko in kuhamo 1 minuto. Postopno dodajamo mleko, v katerem se je skuhala riba. Zavremo in kuhamo, mešamo, vse dokler se omaka ne zgosti. Odstavimo, dodamo sir in mešamo, dokler se ne raztopi.

Zelenjavo odcedimo in jo zmešamo s koščki ribe ter sirovo omako. Če je zelenjava mehka, jo lahko pretlačimo ali narežemo za starejše dojenčke, ki začenjajo žvečiti. Ukašimo, dokler kašica nima zaželene konsistence (tipnosti).

 

 

velika paparica za male papavčke

Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 3. izdaja