Bolonjska omaka z jajčevci (za 12 porcij)
Sestavine
1 srednje velika narezana čebula
¼ sesekljanega stroka česna
rastlinsko olje za cvrtje
450 g puste mlete govedine ali jagnjetine
2 žlici paradižnikove mezge
4 olupljeni, razsemenjeni in narezani paradižniki
¼ žlice mešanih posušenih začimb
2 žlici navadne moke
1 na rezine narezan olupljen jajčevec
450 ml piščančje osnove
100 g opranih gob (šampinjonov, šitak), narezanih na rezine
Priprava
V olju pražimo čebulo in česen, dokler se ne zmehčata. Dodamo meso in kuhamo, dokler ne porjavi. Sesekljamo v multipraktiku. Meso stresemo nazaj v ponev, dodamo paradižnikovo mezgo, paradižnike, zelišča, moko in osnovo. Počakamo, da zavre, in na nizki temperaturi kuhamo še 45 minut. V olju cvremo jajčevec, dokler ne pozlati. Popivnamo s kuhinjskim papirjem. Zmeljemo v multipraktiku. V olju popražimo gobe in jih dodamo omaki z jajčevcem.
Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 3. izdaja