Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

bum bum piščančekBum-bum piščanček
(za 8 porcij)


Sestavine
2 kosa piščančjih prsi, brez kože in kosti
3 kosi kruha brez skorje
1 ½ žlice naribanega sira (po želji)
1 žlica sesekljanega peteršilja (po želji)
moka za paniranje
1 stepeno jajce
rastlinsko olje (ekstra deviško oljčno)


Priprava
Piščanca prekrijemo s povoščenim papirjem in zmehčamo s tolkačem ali valjarjem, nato po dolžini narežemo vsako od prsi na štiri trakove. Iz kosov kruha v multipraktiku naredimo drobtine. Če uporabljamo tudi trdi sir in peteršilj, ju skupaj z drobtinami zmešamo v primerni skledi.

Piščanca najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Na olju cvremo 3–4 minute na obeh straneh, dokler skorja ne postane zlata, notranjost pa pečena. Dobro odcedimo na kuhinjskem papirju, ki dobro vpija, in postrežemo.

 

 

 

 

nova velika paparica za male papavčke

 

 



Vir: Karmel, A. (2007). Nova velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 2. izdaja