Bum-bum piščanček
(za 8 porcij)
Sestavine
2 kosa piščančjih prsi, brez kože in kosti
3 kosi kruha brez skorje
1 ½ žlice naribanega sira (po želji)
1 žlica sesekljanega peteršilja (po želji)
moka za paniranje
1 stepeno jajce
rastlinsko olje (ekstra deviško oljčno)
Priprava
Piščanca prekrijemo s povoščenim papirjem in zmehčamo s tolkačem ali valjarjem, nato po dolžini narežemo vsako od prsi na štiri trakove. Iz kosov kruha v multipraktiku
naredimo drobtine. Če uporabljamo tudi trdi sir in peteršilj, ju skupaj z drobtinami zmešamo v primerni skledi.
Piščanca najprej povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Na olju cvremo 3–4 minute na obeh straneh, dokler skorja ne postane zlata, notranjost pa pečena. Dobro odcedimo na kuhinjskem papirju, ki dobro vpija, in postrežemo.
Vir: Karmel, A. (2007). Nova velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 2. izdaja