Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

bučkomletaBučkomleta (za 4 porcije)

Sestavine
1-3 bučke (cukete)
½ –3/4 skodelice moke
1 jajce
ščepec soli
ščepec popra (po želji)
malo čebule (po želji)

 
Priprava
Bučke olupite in odstranite semena (če jih imajo). Narežite jih na tanke rezine ali jih nastrgajte bolj na drobno. V večji skledi dodajte moko, jajce in sol ter vse dobro premešajte. V ponvi segrejte malo oljčnega olja, v katerem boste omlete cvrli. Z žlico vnašajte omletno zmes v ponev, dokler omleta ne dobit želene oblike. Cvrite toliko časa, dokler lepo ne porumeni in postane na robovih hrustljava. Ocvrte bučkolete položite na papirno brisačo in jih z njo popivnajte.

Avtor recepta: JT