Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Sadna čežana (za 4 odrasle porcije)

Sestavine
po 125 g izkoščičenih suhih sliv in posušenih marelic
po 65 g suhih jabolk, suhih fig in rozin
175 ml pomarančnega soka
200 ml vode
¼ cimetove pačke
1 ½ sveža hruška, nakockana
75 g navadnega jogurta


Priprava
Skupaj zmešamo vse razen sveže hruške in jogurta. Suho sadje, tekočino in začimbo damo v kozico z debelim dnom, počakamo, da zavre, zmanjšamo temperaturo in pokrito kuhamo 30 minut. Dodamo nakockano hruško in kuhamo še 10 minut. Odstranimo cimetovo palčko in pustimo čežano, naj se ohladi.

Postrežemo mrzlo z jogurtom.

 

 

 

velika paparica za male papavcke

Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja