Jajčni rezančki z lososom
(za 8 porcij omake)
Sestavine
50 g šampinjonov
1 velik paradižnik, olupljen in sesekljan
Malce margarine ali olja
1 majhen korenček
75 g brokolijevih cvetkov
50 g sladkega graha, obrezanega in razrezanega v trakce
75 g sladke koruze
100 g lososa (svežega ali vloženega)
Sirova omaka
15 g masla
1 žlica moke
½ žličke suhe gorčice
250 ml mleka
50 g čedarja, nastrganega
½ žlica peteršilja, sesekljanega
1 žlica parmezana
Priprava
Šampinjone in paradižnik 3 minute cvrite na malce margarine ali olja. Korenček razrežite v trakove. Osoparite ga skupaj z brokolijem in grahom, dokler ni vse nežno hrustljavo. Dodajte sladko koruzo in pecite še 3 minute. Pripravite sirovo omako (V majhni kozici stopite maslo in vmešajte moko. Kuhajte 1 minuto, potem postopoma vmešavajte mleko, dokler ne dobite gladke bele omake in dodajte suho gorčico. Odstavite kozico in vmešajte sir. Ko se ta povsem stopi, dodajte peteršilj). Dodajte zelenjavo in lososa (svežega prej popecite na olju), zmešajte s kuhanimi rezanci in posujte s parmezanom. Na drobno ali na grobo nasekljajte.
Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja