Štirioglati čokoladni piškoti (za 16 čokoladnih piškotov)
Sestavine
100 g lahko prebavljivih piškotov
100 g ingverjevih piškotov
150 g mlečne čokolade
100 g črne čokolade
85 g sirupa
85 g nesoljenega masla
40 g posušenih narezanih marelic
50 g rozin
40 g riževih kosmičev
Priprava
Rahlo namastite 20 cm velik pekač kvadratne oblike. Piškote nadrobite, dajte v plastično vrečko in povaljajte z valjarjem, da razpadejo v drobtine.
V ognjevarni skledi nad loncem vode, ki skoraj vre, raztopite čokolado, sirup in maslo. Vmešajte piškotne drobtine, da se dobro prepojijo, nato pa dodajte marelice, rozine in na koncu vmešajte še riževe kosmiče.
Z žlico mešanico preložite v pripravljen pekač. Enakomerno jo razmažite po površini, potlačite s stiskalnikom in dajte v hladilnik. Preden postrežete, narežite na kvadrate.
Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja