
 Browniji
Browniji
Sestavine
      240 g jedilne čokolade
250 g masla
150 g sladkorja
4 jajca 
1 vrečka vanilijevega  sladkorja
200 g moke
1 žlička pecilnega  praška
ščepec soli 
240 g orehov (grobo  zdrobljenih)
Priprava
      V vodni kopeli stopimo čokolado. Maslo in sladkor penasto  zmešamo, nato dodamo jajca in ponovno dobro primešamo, da masa rahlo naraste.  Dodamo stopljeno čokolado (ne prevročo). V maso postopno vmešavamo moko s  pecilnim praškom, sol in vanilijev sladkor. Ko je masa gladka, dodamo še orehe  in še enkrat dobro premešamo. 
Pekač obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo maso in pečemo pribl. 30 minut pri 200 °C. Ohlajen biskvit lahko prelijemo s stopljeno čokolado ali pa samo narežemo na kocke in ponudimo.
Avtorica recepta: Andreja U.