Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Browniji

Sestavine
240 g jedilne čokolade
250 g masla
150 g sladkorja
4 jajca

1 vrečka vanilijevega sladkorja
200 g moke

1 žlička pecilnega praška
ščepec soli
 
240 g orehov (grobo zdrobljenih)

 

Priprava
V vodni kopeli stopimo čokolado. Maslo in sladkor penasto zmešamo, nato dodamo jajca in ponovno dobro primešamo, da masa rahlo naraste. Dodamo stopljeno čokolado (ne prevročo). V maso postopno vmešavamo moko s pecilnim praškom, sol in vanilijev sladkor. Ko je masa gladka, dodamo še orehe in še enkrat dobro premešamo.

Pekač obložimo s peki papirjem, vanj vlijemo maso in pečemo pribl. 30 minut pri 200 °C. Ohlajen biskvit lahko prelijemo s stopljeno čokolado ali pa samo narežemo na kocke in ponudimo.

Avtorica recepta: Andreja U.