Velikonočni zajčji piškotki
(za 15 piškotkov)
Sestavine
65 g masla
50 g rjavega sladkorja
4 žlice medu
150 g bele moke, presejane
1 žlica mletega ingverja
½ žlice sode bikarbone (boljše: bio pecilni prašek iz vinskega kamna)
Dekoracija
Majhni pisani čokoladni bonboni, obliti s sladkorjem
Sladkorne kroglice
Sladkorni obliv (iz tube)
Rozine
Priprava
Pečico segrejte na 180 °C.
Sladkor in maslo penasto vmešajte z električnim mešalnikom. Dodajte med, moko, ingver in sodo bikarbono. Dobro premešajte v testo. Pokrijte s folijo in pustite, da počiva vsaj 30 minut.
Testo zvaljajte na približno 3 mm debeline. Izrežite poljubne (velikonočne) oblike s pomočjo piškotnih modelčkov. Piškotke položite v pekač s peki papirjem in pecite približno 8 minut. Ko so piškotki pečeni, jih pustite na pekaču, da se malo ohladijo, nato pa jih prestavite na rešetko iz pečice, da se ohladijo do konca.
Ohlajene piškotke okrasite. Za oči uporabite rozine, za gumbke pa sladkorne kroglice ali čokoladne bonbone (prilepite jih s kapljico sladkornega obliva). S sladkornim oblivom narišite nos in brke.
Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja