Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Glazirani biskvitni živalski kolački (za 10 kolačkov)

SestavineGlazirani biskvitni kolački
140 g mehkega masla ali margarine
140 g zlatega sladkorja v prahu
3 jajca
1 žlička vanilijeve esence
125 g moke z dodanim pecilnim praškom

Kandirana glazura
225 g sladkorne sipe (presejane skozi sito)
približno 2 žlici vode
nekaj kapljic barvil za hrano

Čokoladna glazura

60 g mlečne čokolade
60 g zmehčanega masla
85 g sladkorne sipe (presejane skozi sito)


Okraski
Različne sladkarije (razni bomboni, čokoladni kosmiči, karamele, gumijasti bomboni, penasti bomboni in mini penasti bomboni za ovčke, črna glazura za pisanje)


Priprava
Pečico segrejte na 190 °C. Po pekaču razporedite 10 papirnatih čašic. Vse sestavine za kolačke dajte v mešalno skledo in stepajte približno 2 minuti, dokler zmes ne postane gladka. Z mešanico nato napolnite čašice do dveh tretjin. Pecite približno 18−20 minut, dokler se ne dvignejo in rahlo pozlatijo.
Kandirana glazura: zmešajte sladkorno sipo z dovolj tople vode, da dobite ustrezno konsistenco, nato razdelite na tri dele in za vsak del uporabite različno barvo. Okrasite s sladkarijami in črno glazuro za pisanje.
Čokoladna glazura: čokolado razdelite na koščke in v mikrovalovki kuhajte na visoki temperaturi 1−2 minuti, dokler se ne raztopi, ali pa jo raztopite v skledi, ki ste jo položile nad lonec z vrelo vodo. Penasto umešajte maslo in sladkor, nato stepajte v čokolado in razdelite po kolačkih. Okrasite s čokoladnimi kosmiči, da nastanejo ježki.

 

velika paparica za male papavčke

 

 


 

Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 3. izdaja