Češnjeva pita (za 1 pito)
Sestavine
Testo:
50 dag bele moke
30 dag margarine ali masla
20 dag sladkorja
1 pecilni prašek
ščepec mletega ingverja
1 jajce
ščepec soli
nastrgana lupina limone
Nadev:
500 g razkoščičenih češenj
3 žlice pasirane skute
ščepec cimeta
malo nastrgane limonine lupine
Priprava
Sestavine za testo dobro zmešamo in pregnetemo. Oblikujemo kroglo in zavijemo v plastično folijo ter postavimo v hladilnik počivat za eno uro. Testo razdelimo na dva dela in ju razvaljamo v velikosti pekača. Pekač namastimo in vanj položimo polovico razvaljanega testa. Nadev pripravimo tako, da dobro premešamo vse zgoraj naštete sestavine za nadev. Testo namažemo z nadevom.
Drugo polovico testa razrežemo na trakove in jih nalagamo na nadev, tako da dobimo mrežo: polovico trakov vodoravno, polovico pa navpično.
Pito pečemo pribl. 1 uro v 190 °C segreti pečici.