Glazirani biskvitni kolački s smartiji (za 18 kolačkov)
Sestavine
100 g mehke margarine
100 g sladkorja v prahu
2 jajci
100 g pecilnega praška
1 žlica vaniljine esence
Kandirana glazura
225 g sladkorne sipe (presejane skozi sito)
okoli 2 jedilni žlici vode
nekaj kapljic barvil za hrano
Čokoladna glazura
50 g mehkega nesoljenega masla
75 g sladkorne sipe (presejane skozi sito)
1 žlica kokosove moke
Glaura iz smetanovega sira
50 g nesoljenega masla
225 g sladkorne sipe (presejane skozi sito)
1 žlica vaniljine esence
100 g smetanovega sira
Okraski
1 vrečka čokoladnih bonbončkov (Smarties)
1 vrečka kandiranih sladkarij
tube z raznobarvnimi kremami za pisanje po tortah
Priprava
Margarino in sladkor mešajte, da se zmes speni, potem vtepite eno za drugim jajci z 1 jedilno žlico moke. Dodajte vaniljino esenco in prekrijte s preostalo moko. Z mešanico do polovice napolnite papirnate čašice, ki ste jih razporedile po pekaču. 20 minut pecite v pečici, ogreti na 180° C. Nato tortice vzemite ven in ohladite.
Sama kolačke najraje okrasim s po dvema barvno različnima glazurama – čokoladno in sirovo. Če vam je ljubše, lahko naredite kar navadno glazuro. Sladkorno sipo zmešajte z dovolj vode, da dobite ustrezno konsistenco, nato pa maso razdelite na pol in za vsako polovico uporabite drugačno barvo.
Čokoladna glazura: maslo narežite na majhne koščke in ga z leseno žlico stepajte v skledi, dokler se ne speni. V maslo počasi vmešavajte sladkor, nato dodajte še kokosovo moko.
Sirova glazura: maslo, sladkor in vaniljino esenco stepajte, da postane zmes drobtinasta. Vmešajte smetanov sir. Ne stepajte preveč, drugače bo mešanica vodena. Premažite po torticah. Glazirajte in tortice okrasite s smešnimi obrazi.
Vir: Karmel, A. (2007). Nova velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 2. izdaja