Astrorecept za mamico in papavčka
Škorpijon
Jed, v katero škorpijon tako rad zagrize.
Prave ameriške piščančje perutničke
2 kg piščančjih perutničk
s kožo
1,5 l maslenega mleka
(pinjenca)
2 dl navadnega mleka
1 žlička tabasca
4 žlice morske soli
15 dag koruzne moke
mleti črni poper
Piščančje perutničke operemo pod tekočo mrzlo vodo in jih položimo v veliko skledo. Dobro premešamo obe vrsti mleka, tabasco in sol ter s tem prelivom polijemo meso, tako da je to popolnoma prekrito. Čez noč pustimo v hladilniku. Naslednji dan pečico ogrejemo na 200 ºC. Meso vzememo iz marinade. Na velikem krožniku pripravimo koruzno moko, ki smo ji dodali poper, in povaljamo meso v mešanici. Vsako perutničko naj bi obdajal tanek, enakomeren sloj moke. Perutničke nato eno zraven druge položimo v pekač in pečemo 25 minut.
Knjiga Astrorecepti - Škorpijon