Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Morski list s krompirjem in paradižnikom (za 4 porcije)

Sestavine
1 file morskega lista, brez kože
2 srednje velika paradižnika, olupljena, razsemenjena in narezana
Malo margarine ali masla
1 lovorov list
150 ml mleka
1 krompir, olupljen


Priprava
Denite file v (ognjevarno) posodo, prekrijte z narezanim paradižnikom, popikajte z margarino in dodajte lovorov list. Prelijte s skoraj vsem mlekom. Pokrijte s folijo in 20 minut kuhajte v pečici, ogreti na 180 °C.

Medtem ko se riba kuha, dajte vreti krompir. Ko se zmehča, ga vmešajte skupaj s preostankom mleka in margarine. Kuhano ribo razdrobite, odstranite lovor in ribo ukašite skupaj s kuhalno tekočino. Krompir lahko bodisi vmešate ali pa ga postrežete kot prilogo.

 

 

 

velika paparica za male papavcke

 

 



Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja