Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Piščanec v paradižnikovi omaki (za 12 porcij)

Sestavine
25 g narezane čebule
100 g na tanko narezanega korenja
1 ½ žlica ekstra deviškega oljčnega olja
1 majhen kos piščančjih prsi, narezan na koščke
100 g olupljenega in narezanega krompirja
200 g konzerviranega narezanega paradižnika
150 ml piščančje osnove


Priprava
Popražimo čebulo in korenje v olju, dokler se ne zmehčata, nato dodamo še piščanca in krompir. Kuhamo še 3 minute. Dodamo narezan paradižnik in piščančjo osnovo. Vse skupaj zavremo in kuhamo na nizki temperaturi okoli 30 minut ali dokler se krompir ne zmehča. Mešanico damo v mlinček ali, za dojenčke, starejše od 9 mesecev, zmešamo v mešalcu. Po želji lahko dodamo malo mleka, da bo kašica bolj gladka.

 

 

 

velika paparica za male papavčke

 

 



Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 3. izdaja