Glava

OGLASI

 

 

 

 

 

 

PAPARIČKE

Aloa arborescens

Na splošno je o razlikovanju rastline aloa malo znanega, vedeti pa je treba, da je do sedaj znanih 524 vrst različnih aloj. Kot zdravilne se navajajo le 3 in to so: ALOA ARBORESCENS, ta naj bi bila najbolj zdravilna, ima pa za vzgajanje nevšečnost, ker je vse treba opravljati ročno. Druga avtohtona vrsta je ALOA FOREX z afriško domovino, ki jo je možno gojiti plantažno, nima pa veliko zdravilnih učinkov. Tretja vrsta je križanec (hibrid) med obema omenjanima in ima v botaniki ime ALOA BARBADENSIS, po otoku Barbadosu, kjer je to križanje najprej potekalo. Za njo je v navadi  ime VERA, ker je tako menil eden od španskih raziskovalcev, nemška literatura pa to, še najbolj korektno, omenja kot aloa vera-aloa barbadensis-Mueller (po botaniku). Ta je v kozmetiki in drugih dietetskih uporabah prevzela dominantno vlogo, seveda z vso spremljajočo reklamo in propagando, verjetno zato, ker jo je lažje gojiti, razprostraniti in industrijsko predelovati.

Iz aloe barbadensis izdelujejo sirupe (tudi po receptu patra Zage iz Brazilije), ki naj bi krepčilno delovali na človeški organizem. Ta vrsta aloe naj bi imela zdravilni učinek, pomagala pa naj bi tudi pri zdravljenju raka.

Več in formacij o sirupu iz aloe arborescens lahko dobite na tel. št. 031 322 252.

Več o aloi barbadensis in njeni učinkovitosti pa boste lahko prebrali v naslednjih Paparičkah čez dobrih štirinajst dni.