Glava

OGLASI

 

 

 

 

 

 

PAPARIČKE

Ko nas napadejo virusi prehlada

Čas od pozne jeseni do zgodnje pomladi je običajno čas prehladnih obolenj. Ta nas pogosto napadejo in zmanjšajo naše sposobnosti, ali pa nas celo položijo – v posteljo, lahko celo za teden ali dva. Prav nobene potrebe ni, da bi se zato počutili nesrečne. Pomagamo si lahko namreč z nekaterimi preizkušenimi ''domačimi'' zdravili.

Poskusimo -  tole DELUJE:

TEKOČINA – Popijmo več vode, naravnih zelenjavnih in sadnih sokov, čiste tople zelenjavne juhe, tople naravne limonade z medom.

SLANA VODA ZA GRGRANJE – Vnetje grla si olajšamo z grgranjem slane vode. ¼ do ½ žličke morske soli raztopimo v ca. 2 dcl tople vode. Namesto soli lahko grgramo tudi čaj iz žajblja.prehlad

SLANA (FIZIOLOŠKA) RAZTOPINA ZA NOS (KAPLJICE, PRŠILO) – Zamašen nos pomagamo odmašiti s slanimi kapljicami in pršili. Za razliko od kongestivnih kapljic (zdravila) za nos, fiziološka raztopina tudi po daljši uporabi ne povzroča poslabšanja in povratnega učinka.

NARAVNE (ZELIŠČNE) KAPLJICE PROTI PREHLADU – Zmešamo jih z vodo in popijemo. Nimajo stranskih učinkov in jih lahko dajemo tudi otrokom.

KOKOŠJA JUHA (''kurja župca'') – Zelo učinkovito naravno zdravilo naših prababic in babic. Blažilna in krepčilna prevreta kokošja juha lahko s svojimi protivnetnimi učinkovinami olajša vnetni proces in pomaga pri izločanju sluzi.

Tole pa NE DELUJE:

ANTIBIOTIKI – Uničujejo sicer bakterije, ne uničujejo pa virusov prehlada, zato jih v tem primeru ne uporabljamo.

Vir: Mayo Clinic, 2013