Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Vegetarijanske rusole
(za 8 rusol)

Jesti jih je mogoče tako vroče kot hladne. Postrezite jih s svežo solato, pa jih bo z veseljem pospravila vsa družina. Lepo se zmrzujejo.
Najboljše bo, če jih zmrznete takoj potem, ko jih povaljate v drobtinah – cvrli jih boste, preden jih boste postregli.

Sestavine
1 čebula, olupljena in na drobno sesekljana
50 g porovega beljaka, sesekljanega
175 g cvetače, razlomljene v cvetičke
175 g zelja, naribanega
175 g bučk, obrezanih in narezinjenih
sol in poper po okusu
225 g šampinjonov, opranih in na drobno sesekljanih
štrc limoninega soka
50 g nenamenske moke
2 čajni žlički zelenjavnega kvasa (npr. Vegemite), stopljenega v 50 ml vroče vode
6 rezin otrobovega kruha, v drobtinah
1 jajce, stepeno


Priprava
Sesekljano čebulo in por cvrite na malce olja do presojnega. Cvetačo, zelje in bučke kuhajte do omehčanega (najraje v parilniku) – za okus malce posolite. Ko sta čebula in por presojna, vmešajte sesekljane gobice in pražite še 3 minute. Dodajte limonin sok. Na grobo razrežite kuhano cvetačo, zelje in bučke, in dodajte gobice ter čebulo in por. Vmešajte moko, dokler se temeljito ne spremeša. Vmešajte kvasno tekočino in po okusu malce soli in popra. Vmešajte še nekaj drobtinic, da zgostite zmes, potem pa s pomokanimi rokami oblikujte rusolice. (Laže bo šlo, če se bo zmes prej ohladila!) Pomočite jih v stepeno jajce, v malce moke in v preostanek drobtin. 30 minut pomrzujte, da se strdi, potem pa cvrite na vročem olju, dokler ne bodo rusole na obeh straneh zlato zapečene in hrustljave.

 

velika paparica za male papavcke

 

 



Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja