Ribje palčke (za 8 porcij)
Sestavine
1 olupljena in na drobno sesekljana šalotka
1 desertna žlička limoninega soka
1 žlica rastlinskega olja
350 g fileja morskega lista (2–3 fileje) brez kože
1 jajce
1 desertna žlička mleka
moka
nadrobljeni koruzni kosmiči
malo masla in margarine (za cvrtje)
Priprava
Zmešamo sesekljano šalotko, limonin sok in olje. V tako dobljeni marinadi naj se ribji fileji namakajo eno uro, potem jih vzamemo ven in diagonalno razrežemo na štiri ali pet podolgovatih rezin – odvisno od velikosti fileja. Stepemo jajce z mlekom. Rezine najprej pomočimo v moko, nato v jajce z mlekom, naposled pa v nadrobljene kosmiče. Palčke na obeh straneh cvremo na maslu, dokler ne dobijo zlatorjave barve. To ne bi smelo trajati dlje kot nekaj minut.
Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 3. izdaja