Lahke borovničeve palačinke
(za 4 odrasle osebe)
Sestavine
¾ skodelice pšenične moke
½ skodelice moke iz polnovrednih žit
2 žlički pecilnega praška
¼ žličke sode bikarbone
2 žlički sladkorja (najboljše nadomestnega – fruktoza, glukoza)
1 beljak
¾ skodelice 100 % jabolčnega soka
1 skodelica svežih ali zamrznjenih borovnic
Priprava
Zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sladkor v veliki posodi ter premešajte. Dodajte preostale sestavine. Na ponev kanite nekaj olja. Vlijte zajemalko mase na pekač. Palačinko obrnite, ko na vrhu mehurčki popokajo. Palačinka je gotova, ko je zlatorjavo zapečena. Postopek ponavljajte dokler vam ne zmanjka mase. Postrezite z javorovim sirupom.
Avtor recepta: T. K.