Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Piščančje kroglice z jabolkom
(za 20 kroglic)
recept

Sestavine
2 žlički lahkega olivnega olja

1 na drobno sesekljana čebula
1 olupljeno in naribano jabolko Granny Smith
2 velikih piščančjih  prsi, narezanih na kose
½ žlice sesekljanega svežega peteršilja
1 žlička sesekljanega svežega timijana ali žajblja ali ščepec mešanih posušenih zelišč
1 nadrobljena kocka piščančje osnove (od 1. leta dalje)
50 g svežih belih krušnih drobtin
Sol in sveže zmlet črn poper (od 1. leta dalje)
navadna moka za paniranje
rastlinsko olje za cvrtje

Priprava
V ponvi segrejte olivno olje in polovico čebule pražite približno 3 minute.
Jabolko zmešajte s piščancem, s kuhano in preostalo surovo čebulo, začimbami, kocko piščančje osnove (od 1 leta dalje) in z drobtinami ter nekaj sekund grobo mešajte v multipraktiku.

Z rokami oblikujte približno 20 majhnih kroglic, povaljajte v moki in ocvrite v olju - okoli 5 minut ali dokler ne pozlatijo in niso popolnoma skuhane.

Vir: Karmel, A. (2011). 100 najboljših prstolizov. Debora, Ljubljana.