Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

lososove žogeLososove nogometne žoge (za 10 majhnih "fuzbalk")

Sestavine
1 srednje velik krompir z lupino vred (približno 150 g)
70 g lososovega fileta
stisnjen sok iz ene limone
rezina masla
2 sesekljani mladi čebuli
1 žlička sladke čilijeve omake (po želji)
2 žlici paradižnikove mezge
½ žlice majoneze
1 žlica začinjene moke
1 rahlo stepeno jajce
50 g krušnih drobtin
sončnično olje za cvrtje
sol in sveže zmlet črn poper (pri otročičkih, starejših od enega leta)


Priprava
Krompir naj vre v slani vodi 25−30 minut, dokler ni mehak, ko vanj zarežemo z jedilnim nožem. Odcedimo in ko je krompir dovolj hladen, da ga lahko primemo v roke, ga olupimo in pretlačimo.

V mikrovalovni pečici 2−3 minute kuhamo lososa na najvišji temperaturi skupaj z limoninim sokom in kosom masla. Meso nadrobimo po krožniku in pustimo, da se rahlo shladi. Krompir zmešamo z mlado čebulo, čilijevo omako (če jo uporabljamo), paradižnikovo mezgo, majonezo in soljo ter poprom po želji. Vmešamo v nadrobljenega lososa, pri čemer pazimo, da ribe ne razdrobimo preveč.

Iz ene in pol žlice mešanice naredimo kroglico. Ponavljamo, dokler ne porabimo vse mešanice. Vsako žogo pomokamo v (začinjeni) moki, pomočimo jo v jajce, nato pa povaljamo v krušnih drobtinah.

V teflonski ponvi segrejemo zelo malo sončničnega (ali oljčnega) olja in žogice v njej cvremo 2−3 minute. Nogometne žogice lahko rahlo popečemo tudi v dveh žlicah olja, vendar v tem primeru ne bodo tako dobro obdržale svoje okrogle oblike.

 

 

 

 

velika paparica za male papavčke

 

 



Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 3. izdaja