Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Gobja pašteta (za 4 porcije)

Sestavine
1 žlica oljčnega olja
200 g očiščenih in na tanke rezine narezanih gob (najbolje bio šitake ali bio šampinjoni)
1 zdrobljen, mali strok česna
¼ žličke svežega limoninega soka
50 g mehkega sira
sol in poper (kot začimbi)


Priprava
Otroci, ki sicer ne jedo gob, lahko poskusijo to pašteto, če ne vedo, kaj je v njej! Odlična je tudi za vegetarijance. Sama jo najraje na tanko namažem po vročem, svežem toastu.

V veliki ponvi segrejte olje. 8–10 minut pražite gobe, da se zmehčajo in da tekočina, ki jo spustijo, izpari. Dodajte česen in kuhajte še 2 minuti. Gobe dajte v multipraktik in pustite, da se ohladijo na sobni temperaturi.

Ohlajene gobe zelo na drobno zmeljite. Nato dodajte še preostale sestavine in zopet vse skupaj zmeljite v multipraktiku, da nastane gladka pašteta. Po okusu začinite s soljo in poprom, nato dajte v posodo, pokrijte in hranite v hladilniku, dokler je ne potrebujete. Pašteta bo v hladilniku zdržala do 3 dni.

 

Vir: Karmel, A. (2011). 100 najboljših prstolizov. Debora, Ljubljana.