Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Čajošite (za 2 osebi)knjigarna

Sestavine
1 večja bučka čajota
100 g svežih gob šitake
150 g ovsenih kosmičev
1 dcl mleka
1 jajce
oljčno olje
krušne drobtine
sol ali zelenjavna kocka

 

Priprava
Čajoto ostrgamo, da odstranimo bodice
in jo nastrgamo s strgalnikom.

Dodamo jo k ovsenim kosmičem, ki smo jih prej namočili v mleku. Pustimo stati še nekaj minut, da se kosmiči čim bolj razmehčajo. Dodamo na drobno sesekljane šitake in umešamo jajce in žličko oljčnega olja (po želji), natresemo še nekaj ščepcev krušnih drobtin, nežno začinimo s soljo ali z zelenjavno kocko in vse skupaj dobro premešamo. Iz zmesi oblikujemo čajošite poljubnih oblik.

V ponvi segrejemo malo oljčnega olja.
Čajošite pečemo na zmerni temperaturi
nekaj minut na vsaki strani, da lepo zlato zarumene. Popivnamo jih na papirni brisači in ponudimo vroče. Odlične pa so tudi kot hladni prstolizi.  

Avtor recepta: JPT