Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

piščančji satajPiščančji sataj (za 2 odrasli porciji)

Sestavine
2 piščančji prsi brez kosti
1 olupljena čebula
1 majhna razsemenjena rdeča paprika

Marinada
2 žlici kikirikijevega masla
1 žlica piščančje osnove
1 žlica sakejevega kisa (iz riževega vina)
1 žlica medu
1 žlica sojine omake
1 žlička zdrobljenega česna (po želji)
1 žlica popečenih sezamovih semen (po želji)


Priprava
Zmešamo skupaj vse sestavine marinade. V vodo namočimo 4 nabodala iz bambusa, da se ne prismodijo. Piščanca, čebulo in papriko narežemo na majhne koščke in nato piščanca pustimo v marinadi vsaj 2 uri, nato pa ga s čebulo in papriko izmenično nasadimo na nabodala (ali pa na nabodala damo samo piščanca). Pečemo pod ogreto infrardečo žarnico po 5 minut na vsaki strani in občasno polivamo z marinado. Nabodala lahko pečemo tudi na plošči za žar.

 

 

 

 

nova velika paparica za male papavčke

 

 



Vir: Karmel, A. (2007). Nova velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 2. izdaja