Tunja pečenka s krompirjevimi lističi (za 4 odrasle porcije)
Sestavine
15 g margarine
1 zvrhana jedilna žlica nenamenske moke
250 ml mleka
1 pločevinka tunine v olju (100–175 g), odcejene in nadrobljene
50 g betičastih šampinjonov, opranih, narezinjenih in opraženih na malce masla
1 trdo kuhano jajce, sesekljano (neobvezno)
poper
1 vrečka čipsa, nadrobljenega
Priprava
Iz margarine, moke in mleka naredimo belo omako. Ves čas rahlo mešajte, dokler se omaka ne zgosti. Vsujte vanjo tunino skupaj z narezinjenimi gobicami, sesekljanim jajcem in malce začimb. Dodajte polovico nadrobljenega čipsa in vlijte zmes v nameščeno lončeno posodo. Preostanek čipsa posujte po vrhu in 30 minut pecite v pečici, ogreti na 180 °C.
Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja