Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

juha iz lečeJuha iz leče (za 10 odraslih porcij)

Sestavine
1 ½ žlice ekstra deviškega oljčnega olja
½ skodelice drobno sesekljane čebule
½ skodelice drobno sesekljanega korenja
½ skodelice drobno sesekljane zelene
1 skodelica drobno sesekljanega paradižnika
1 skodelica leče, oprane
1,4 l piščančje juhe
1/8 žličke popra (po želji)
1 skodelica drobnih testenin (ditalini)


Priprava
Olje segrejte v ekonom loncu ali podobno veliki posodi. Dodajte čebulo, korenje, zeleno in kuhajte na srednji temperaturi 5–7 minut in neprestano mešajte. Dodajte paradižnike in mešajte še 3 minute. Nato dodajte lečo, piščančjo juho in poper (po želji) ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 30 minut z občasnim mešanjem. Dodajte testenine. Kuhajte še 10 minut oz. dokler niso testenine kuhane »al dente«.

Avtorica recepta: Saša