Špinača s sezamovo polivko (za 2 odrasli porciji)
Sestavine
25 g sezamovih semen
225 g špinače, skrbno oprane, z odstranjenimi žilavimi deli stebla
1 žlica sojine omake
1 žlička sladkorja
3 žlice jabolčnega soka
Priprava
Potresite dno ponve s sezamovimi semeni, pokrijte in med nenehnim tresenjem pražite do svetlo zlate barve. Medtem v malo vode 3 do 4 minute kuhajte špinačo. Ko je skuhana, jo stisnite med dvema krožnikoma, da iztisnete čimveč vode. Semena zmeljite v mlinčku v fin prah (nekaj jih dajte za zdaj še na stran). Zmešajte ga s sojino omako, sladkorjem in sokom, dokler ne postane kremast. Na grobo razsekajte špinačo, prelijte čez sezamovo polivko in potresite s popečenimi sezamovimi semeni v prahu.
Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja