Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

Lazanja iz lososa, kozic in brokolija (za 4 odrasle porcije)

Priprava: 30 minut
Pečenje: 30 minut
Primerno za zamrzovanje.

Sestavine
50 g masla
1 por, drobno sesekljan
1 ½ žličke belega vinskega kisa
50 g bele moke (bolje: pirina)
600 ml mleka
2 žlici limoninega soka
100 g mlade špinače (ali blitve)
2 žlici sesekljanega kopra
80 g naribanega parmezana
sol in poper (po okusu)
300 g lososa (file) brez kože, narezan na koščke (velikosti 2 cm)
225 g kuhanih kozic
150 g brokolija, narezanega na majhne cvetke in blanširan

listi lazanje, 4 kosi

Priprava
Pečico segrejemo na 200º C. V visoki kozici raztopimo maslo, dodamo na drobno sesekljan por in ga 5-6 minut pražimo do mehkega. Dodamo vinski kis in moko ter mešamo, da dobimo gosto zmes. Dodamo še mleko, zavremo in mešamo do gostega. Nato dodamo še limonov sok, špinačo, koper in približno tri četrtine parmezana. Mešamo, dokler špinača ne oveni. Začinimo po okusu.

Tretjino lososa, kozice in brokoli položimo v skledo (premera 21×16×7cm), odporno na temperaturo. Prelijemo s tretjino omake. Na vrh položimo 2 lista testa za lazanjo. Vse skupaj ponovimo, končamo pa s plastjo mešanice ribe, rakov, brokolija in omake. Posujemo še ostanek parmezana, nato lazanjo za 30 minut postavimo v pečico. Preden postrežemo, jo pustimo stati še 5 minut.

Vir: Mateja