Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Annabelina paradižnikova omaka s skrito zelenjavo
(za 4 odrasle porcije)

Sestavine
2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
1 sesekljan strok česna
1 srednje velika olupljena in sesekljana čebula
100 g olupljenega in naribanega korenja
50 g naribanih bučk
50 g mladih gob (šampinjonov, šitak), narezanih na rezine
1 žlica balzamičnega kisa
400 g vnaprej pripravljenega paradižnika – mezge
1 žlica mehkega rjavega sladkorja
1 kocka zelenjavne osnove, raztopljena v 400 ml vrele vode
nekaj natrganih listov sveže bazilike
sol in sveže zmlet črni poper


Priprava
V ponvi segrejemo olje, dodamo sesekljani česen in pražimo nekaj sekund, nato dodamo še čebulo in pražimo še 2 minuti. Dodamo korenje, bučke in gobe in pražimo 4 minute (občasno premešamo). Dodamo še balzamični kis in kuhamo 1 minuto. Vmešamo paradižnik in sladkor, pokrijemo in kuhamo 8 minut. Dolijemo zelenjavno osnovo in kuhamo 2 minuti (stalno mešamo). Za okus dodamo še baziliko in začimbe. Stresemo v mlinček in mešamo, dokler ne postane gladko.

 

 

nova velika paparica za male papavčke

 

 




Vir: Karmel, A. (2007). Nova velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 2. izdaja