Zvitki s špinačo
in artičokami
(za 24 zvitkov)
Sestavine
15 dag špinače (sveže ali zamrznjene)
15 dag artičokinih srčkov (vloženih), osušenih in sesekljanih
3 žlice kisle smetane
4 žlice naribanega sira
1/2 žličke čebule v prahu
1/2 žličke česna v prahu
25 dag zamrznjenega krhkega listnatega testa
Priprava
Špinačo in artičoke dobro osušimo. Skupaj zmešamo špinačo, artičokine srčke in vse preostale sestavine. Krhko testo pustimo na sobni temperaturi 30 minut, da odmrzne. Nato ga razgrnemo na pomokano površino. Z eno četrtino zmesi enakomerno premažemo testo približno dober centimeter do roba. Testo zvijemo in ga na koncu tesno stisnemo. Zamrznemo za 30 minut. (Zvitki lahko ostanejo zamrznjeni do 3 mesece). Ves zvitek razrežemo na manjše zvitke debeline 1–1,5 cm. Pečemo jih 20 minut na temperaturi 200 ºC, da nežno porjavijo.
Avtorica recepta: TJ