Juha z belim fižolom
(za 4 odrasle porcije)
Sestavine
1 veliko korenje, narezano na kolobarje
1 mala čebula, sesekljana
1 steblo zelene, narezano na kolobarje
½ žličke suhega origana
½ žličke suhega timijana
1 žlička ekstra deviškega
oljčnega olja
1 majhen šop listov zelenega ohrovta, nasekljanega
2 paradižnika brez kože, narezana
1 mala pločevinka belega fižola (200 g), dobro spranega
2 skodelici zelenjavne jušne osnove
Priprava
Korenje, čebulo in zeleno pražite 5 minut v olju na srednji temperaturi. Dodajte origano in timijan, ter kuhajte še približno 2 minuti. Nato dodajte še ohrovt, paradižnik in jušno osnovo. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo in dodajte še fižol ter kuhate 20 minut. Za mlajše otroke lahko juho tudi rahlo ukašite.
Avtorica recepta: AU