Rižota s šparglji
(za 2 odrasli porciji)
Sestavine
½ čebule, olupljene in sesekljane
1 korenček, narezan na palčke
2 žlici oljčnega olja
100 g riža
150 g špargljev, opranih z odrezanimi koceni (1 cm od spodnjega konca), narezane na 2 cm dolge kose
3 dl zelenjavne osnove
70 g naribane mocarele
30 g sveže naribanega parmezana
1 jajce
2 vejici svežega peteršilja za posip, sesekljan
Priprava
V posodi segrejemo olje in na njem čebulo osteklenimo. Dodamo narezane šparglje, korenje in riž. Pražimo toliko, da riž postekleni in zalijemo z 1 dl zelenjavne osnove. Kuhamo dokler riž ne popije vse tekočine in potem postopno dolivamo preostalo tekočino, da jo riž najprej popije in nato spet ponovimo postopek dokler ni riž kuhan.
Pečico segrejmo na 200 °C. Beljak stepemo v sneg in vmešamo rumenjak. Dodamo naribano mocarelo in parmezan ter vmešamo v rižoto. Model za narastke namastimo in napolnimo z rižoto. V pečici pečemo 30 minut. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem.
Avtor recepta: PT