Piščančji paprikaš
(za 4 odrasle porcije)
Sestavine
rastlinsko olje
2 čebuli, olupljeni in sesekljani
4 piščančje prsi, s kostmi in brez kože
navadna moka
sol in poper
po 1 rdeča in 1 zelena paprika, razsemenjena in razrezana na trakove
1 žlička mlete paprike
2 velika paradižnika, olupljena, razsemenjana in razrezana na koščke
300 ml piščančje osnove
1 žlica koruzne moke
50 ml kisle smetane
Priprava
V težki kozici segrejte malce olja in pražite čebulo, dokler ne pozlati. Medtem povaljajte piščančje prsi v začinjeni moki in jih v drugi ponvi zapecite na malce olja, da porjavijo. Osušite jih na papirnih brisačkah. K čebuli denite svežo in mleto papriko ter malce soli, kuhajte 3 minute, potem pa dodajte še paradižnika in piščančjo osnovo. Pokrijte in 5 minut kuhajte, potem dodajte piščančje prsi in kuhajte do omehčanega (nekako 20 minut).
Piščančje prsi odstranite, razluščite od kosti in razrežite v grižljajčke. Koruzno moko razmešajte z malce hladne vode in jo vmešajte v omako. Pustite, da zavre, ne da bi neahli mešati.
V omako vmešajte zdaj kislo smetano in nekaj minut dušite (pazite, da ne zavre). Prelijte z njo piščanca.
Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja